, 2023/4/26

A legfontosabb kutatás, amelyet minden marketinges alkalmaz, mielőtt még a kampányon gondolkodna, a közönségkutatás. A közönségkutatás célja, hogy megállapítsa egy olyan csoport méretét, összetételét és jellemzőit, akik potenciális vásárlók, vagy potenciális vásárlók lehetnek. Fontos megjegyezni, hogy ez a kutatás azokra az emberekre és egyénekre vonatkozik, akik a célközönséget alkotják.

Digitális marketing

Ne feledd, hogy a kimenő reklám olyan koncepció, ahol a hirdető megcélozza a közönséget, és elküldi nekik az üzenetét, ellentétben például az inbound hirdetéssel, ami a keresés lenne, ahol a közönség jön hozzád. Tehát alapvető különbség van a marketing típusa között, amit a display jelent. Ez egy kimenő hirdetési formátum.

Display kontra keresés

Nagyon fontos különbséget tenni a display hirdetések között, amelyeket push csatornának nevezünk, és a keresés között, amely inkább pull csatorna. A pull csatorna a meglévő keresletet ragadja meg, a push csatorna pedig üzeneteket küld a márkától, hogy létrehozza a tudatosságot, és végső soron elindítsa a keresletet.

Egy másik közös különbség a display és a keresés között, hogy a display esetében a közönséget célozzuk meg, míg a keresés esetében a közönség lényegében Önhöz jön, és Önt célozza meg. A keresés olyan embereknek közvetíti a hirdetéseket, akik aktívan keresik az Ön termékét, és úgynevezett fogyasztói szándékot mutatnak. Tehát alapvetően egy szükséglet vagy egy kívánság miatt jönnek hozzád, amit ki kell elégítened, míg a display esetében azt mondod: "Talán szeretnéd, hogy érdekeljen ez a termék".

Érték

Tudatosság és érdeklődés

Ha egy tölcsért vizualizálunk, elég jól látható, hogy a display hol helyezkedik el a fogyasztói szándék útjában. A tudatossággal és az érdeklődéssel kezdjük. Itt illeszkedik be a display. Üzenetet küldünk az embereknek, olyan közönségnek, akiket potenciálisan érdekelhet a termék.

Megfontolás és konverzió

Ahogy haladunk lefelé a tölcsérben, ahogy egyre tudatosabbá válnak, ahogy egyre inkább az igényeikhez igazítják a terméket, elkezdünk a megfontolás és a konverzió területére lépni. A megfontolás és a konverzió tehát olyan csatornákon történhet, mint a remarketing, a vásárlás és a keresés.

Megtartás

A megtartási részhez a remarketing is visszailleszkedik, mert ha a remarketingre gondolunk, akkor hirdetéseket küldünk a már meglévő ügyfeleknek vagy azoknak az embereknek, akik már jártak az adott oldalon. Ha tehát meg akarjuk tartani ezeket az embereket, mint visszatérő vásárlókat, akkor van értelme az újraközvetítésnek, speciális ajánlatokkal azoknak az embereknek, akik már jártak az oldalon.

Előnyök

Íme a display néhány előnye.

Növeli a márkaismertséget: A display legfőbb előnye az, amikor növeljük a márkaismertséget. A márkaismertséggel és a termékismerettel kapcsolatban az a helyzet, hogy a fogyasztók nem fogják aktívan tudni, hogy szükségük van a termékére, amíg nem tudnak a termékeiről, ezért a tudatosság növelése kulcsfontosságú.

A termék megfontolásának ösztönzése: Amikor már a döntéshozatali folyamatban vannak, ez segít javítani a mérlegelési készletet, és a terméket az úgynevezett "top of mind"-be helyezi. És ha már ebben a zónában vagy, akkor elkezdhetsz egy kicsit előrébb nyomulni, és talán bevonni egy kis közösségi vagy keresőoldalt, hogy a bevételtermelő részhez vezesd őket.

Teremtsd meg a vásárlási szándékot: A tudatossággal kell kezdenünk, majd a megfontoltságot kell ösztönöznünk, mert amikor a vásárlási szándékot akarjuk megteremteni, valahol el kell kezdeni, és végső soron ezt teszi a display marketingünk. Növeljük az elérést: Mivel a keresők például tudnak az Ön termékéről, és aktívan keresik azt, a teljes piac egy kis szeletét képviselik, míg a display azt teszi, hogy sok különböző közönséghez elágazik, és végső soron növeli az elérést.

Újbóli kapcsolatfelvétel az ügyfelekkel: Mivel a hatókör olyan széles, és a különböző módszerekkel, például a retargetinggel történő célzás révén újra kapcsolatba léphetünk meglévő ügyfeleinkkel.

Többféle hirdetési formátum áll rendelkezésre: A másik nagyszerű dolog a displayben, ami valóban felülmúlja a keresést, hogy a display hirdetési formátumok sokkal elkötelezőbbek. Vizuálisak, mozogni tudnak, változtathatják az alakjukat, adatokat lehet megadni, és sokkal vonzóbbak. A közösségi display vagy videó esetében pedig hangot és mozgóképeket is bevetünk. A kommentelés, a lájkolás és a megosztás lehetőségét is bevezetjük. Így az elkötelezettségi szintek azonnal emelkednek. A hirdetési formátumok nagyon hatékonyak ebből a szempontból.

Költséghatékonyak: A másik dolog az, hogy a hagyományos hirdetési formátumokhoz képest - TV, rádió, nyomtatott vagy bármely más hagyományos kimenő formátum - a digitális megjelenítés sokkal költséghatékonyabb, mivel nem kell TV-hirdetéseket készíteni vagy nagy hirdetőtáblákat nyomtatni, és ha mégis változtatni kell valamin, az viszonylag olcsón és olcsón megoldható. Nem kell a nyomdába mennie, hogy újra felrakja őket, vagy bármi ilyesmi, így látható, hogy a digitális kijelző milyen hatékonyságot eredményez.

Kihívások

A digitális megjelenítés körül mindenképpen vannak kihívások.

Reklámblokkolók: A reklámblokkolók, a Chrome vagy bármely más böngésző kiterjesztése, amelyek megakadályozzák a hirdetések megjelenítését, az utóbbi években egyre elterjedtebbé váltak. Tehát hiába próbáljuk meg megjeleníteni a hirdetéseinket, van egy megelőző intézkedés az adott személy böngészőjében, amely megakadályozza, hogy a közönségünk lássa a hirdetéseket. A közönséggel való kapcsolattartás vagy a reklámblokkolók kijátszásának új módjainak megtalálása kulcsfontosságú kihívás.

Hatástalan kreatív: Mint mindenféle hirdetési formátum esetében, a nem hatékony kreativitás azt jelenti, hogy az üzenete nem jut el olyan hatékonyan, ahogyan szeretné, és egyszerűen gyenge eredményekhez vezethet.

Gyenge célközönségcélzás: Ha nem tudja, hogy kiket céloz meg, az üzenete nem lesz olyan jól fogadott vagy érthető, mintha a megfelelő célközönséget célozná meg.

Az átütőerő hiánya: Az átvágás hiánya folyamatos problémát jelent minden hirdetési formátumban.

Banner-vakság: Amikor olyan sok hirdetés van odakint, amikor olyan sok hirdetés van odakint, akkor nehéz átvágni a keveréket, és elérni, hogy a megfelelő célközönség a megfelelő időben lássa a hirdetését.