Mazda kisteherautó egy kisközértnek

Mazda E 2200 hűtőkocsi

Van egy barátom aki megkért arra, hogy a kisközértjébe hűtött áruk szállítására alkalmas kisteherautót keressek a számára, mert ő nem tudja merre kellene elindulni és teljesen tanácstalan. Volt egy ötlete, hogy olvasott valahol egy Mazda E 2200 típusról, amivel hatékonyabbá tudná tenni a vállalkozását és állítólag sok jót, de sajnos néha rosszat is lehet hallani. Miután tehergépkocsikkal foglalkoztam korábban így vállaltam, hogy utánajárok.

Mazda E 2200 akár amatőröknek is

Azonnal tudtam, hogy kivel kell beszéljek, mert korábbi kollégáim között volt egy, aki a Mazda E 2200 típus avatott szakértője és egyben szerelmese is. Így nem maradt más hátra, mint hogy felhívtam és kértem tőle egy időpontot. Abban maradtunk, hogy két nap múlva fogunk találkozni és eszünk egy jót a korábbi kedvenc kis éttermünkben, ahol Zsiga papa elképesztő ételeket tud még a mai napig is készíteni. A találkozó napja előtt én is próbáltam olvasgatni a kocsiról, így kicsit képbe hoztam magam, hogy mégis ne legyek teljesen tudatlan.

Mazda E 2200 a strapabíró teherkocsi

Barátom nagyon felkészülten jött az ebédre, hozott magával Mazda E 2200 katalógusokat és rengeteg szakmai információval vértezte fel magát, hogy pro-kontra tudjon érvelni a kocsiról. Szerencsére kevesen voltak abban az időpontban, amikor mentünk, így nem kellett rohannunk és Zsiga papa is ugyanolyan kedves volt velünk, mint amikor mindennap hozzá jártam én is. Először is ami a legfontosabb, hogy a Mazda E 2200 teherautónak a hűtőkocsi verziója a lehető legjobb választás, miután pont elegendő, 10 m3-es raktérrel rendelkezik, és szerencsére ez a gyors árumozgatáshoz a lehető legideálisabb. 4 raklapnyi hely található a kocsiban és a hűtés rendszere az egyik legfejlettebb az ilyen típusú kocsik között, mert egyrészt nem fogyaszt sokat, másrészt a teherautó fogyasztását sem növeli meg a nyári időszakban jelentősen a hűtés funkció.

A Mazda E 2200 hűtőkocsi bérlés további előnye, hogy nagyon kicsi, így bármilyen kisebb utcában könnyedén lehet vele lavírozni, és kis mérete miatt a teherautóval nagyon kis körívben meg lehet fordulni, nem kell azzal bajlódni, hogy ide-oda kell tolatgatni a kocsival. A futóműve nagyon kellemesre van hangolva, a motor bármilyen körülmények között megállja a helyét és nem hagyja cserben a tulajdonosát sosem. A vezetőfülke nagyon kényelmes, korához képest van benne egy-két kényelmi extra is, így a sofőrnek nem lesz gondja sem a meleggel, sem a hideggel, sem azzal, hogy ne adj isten a Mazda E 2200 nem fog indulni a reggeli fagyokban.

A kocsiban kényelmi extrák még az elektromos ablakok és a CD-s autórádió, ami azért egy ilyen kategóriájú tehergépkocsiban lássuk be igencsak ritka, hogy alapból beleteszik. A fogyasztását illetően annyit tett még hozzá a barátom, hogy maximum 7-8 literrel lehet vele stabilan közlekedni, így ezzel a mutatóval sem kell majd a barátomnak idegesítenie magát.

Végső következtetésként tényleg csak a jók maradtak bennem és mindenképpen ennek a típusnak a bérlését fogom a barátomnak javasolni. És hol máshol lehetne ezt megtenni, mint a személy- és tehergépkocsi kölcsönző specialista, Határautó Kft-nél, akiknél mind a magas színvonalú kiszolgálásért, mind a tökéletesen megbízható kocsikért érdemes ellátogatni Budapesten.