Learning Hungarian oldal

Pár hónapja érkeztem Magyarországra, mint cserediák és egy csapásra beleszerettem az országba. Imádtam a rezgését, az embereket, akiknél kedvesebbet és közvetlenebbet nem ismertem korábban. Segítőkészek voltak mindenben, támogattak a kezdeti esetlenségeimben és úgy általában nagyon jól éreztem magam. Egy lakóközösségben laktam, ahol mindenki külföldi volt. Miután egymásra voltunk utalva az elején, kérdeztem ők hogyan boldogulnak Magyarországon a kommunikációval, hogyan hidalták át a nyelvi nehézségeket. Mindenki egyből a Lerninghungarian.hu oldalt ajánlotta.

Learning Hungarian tanár

Gondoltam egy próbát megér megnézni, miről is beszéltek a lakótársaim. Megnéztem az oldalt és egyből megértettem miről szóltak a történeteik. Az oldal tökéletesen fel van építve, könnyen érthető és minden információt tartalmaz, amire egy érdeklődőnek szüksége van az első látogatás alkalmával. Ami nagyon tetszett, az az, hogy az első órát az ingyenesen lehet igénybe venni és, hogy a helyszín is Budán található. Miután én a Déli pályaudvar környékén lakom, nekem ez is fontos volt.

 

Learning Hungarian Budapesten

De természetesen a puding próbája az evés, ezért felhívtam Évát, aki az órákat tartja, illetve adja. Már a telefonban hallottam, éreztem, hogy egy nagyon kedves és a tanításhoz, és ami talán még fontosabb az emberekhez nagyon értő lány, akivel szerettem volna kipróbálni az ingyenes órát. Meg is beszéltünk egy személyes találkozót, egy nappal későbbi időpontra. Elmagyarázta hogyan tudok a legkönnyebben hozzá menni és lássatok csodát a Déliből az 59es villamosra kellett csak felszállnom és a végállomásig mennem, onnan pedig egy pár perces sétával már nála is voltam. Ennél nagyobb mázlim nem is lehetett volna ezzel a learninghungarian.hu oldallal!

A környék tényleg gyönyörű. A Sasadi út majdnem legtetején lakik Éva, egy nagyon szép, világos lakásban. Az óra előtt beszélgettünk egy kicsit, elmeséltem neki honnan jöttem és mit szeretnék csinálni a későbbiekben. Kávéval, teával kínált és utána nekikezdtünk az órának. Nagyon profi volt Éva és szerencsére látszott, hogy tényleg a vérében van a tanítás, és jó helyen vagyok nála.

 

Learning Hungarian tapasztalatok

Az óra pontosan 90 perc volt, de szinte észre sem vettem, hogy eltelt. Annyira könnyedén tanított és profin kezelte a teljesen kezdő mivoltomat, hogy az biztos, hogy maradok is nála, mint diák. Természetesen előtte utánanéztem az áraknak és a körülményeknek. Úgy gondolom, hogy az ár vonatkozásában teljesen korrekt Éva, de ami miatt egyértelműen mellette döntöttem az a végtelen kedvessége és zsigerből eredő profizmusa, amely úgy gondolom, hogy egy magamhoz hasonló kezdő és egy kicsit félő embernek nagyon nagy megnyugvást tud adni.

Abban maradtunk, hogy hetente kétszer fogok hozzá járni, és egyszer pedig online órát is ki fogom majd próbálni, hogy amikor nem tudnék eljönni személyesen, akkor is haladjak, hogy minél gyorsabban tudjak magyarul beszélni. Mert a városban és az iskolában minél inkább szeretnék magamtól eligazodni és kommunikálni.

learninghungarian.hu

Azóta rendszeresen járok hozzá, már szinte barátként érkezem heti rendszerességgel. A skype órákkal se volt semmi fennakadás, bár őszintén szólva jobban szeretem élőben. Az mégiscsak közvetlenebb, és nem is fordulhat elő, hogy egy egy lakótársam véletlenül elvonja a figyelmem, mert a háttérben telefonál. Úgyhogy szívből ajánlom mindenkinek az első ingyenes leckét Évával. Az alapján szerintem ki ki el tudja dönteni maga, hogy ugyanúgy megvolt-e első perctől kezdve a kémia, mint az én esetemben.